Langs Paradores in Noord en Midden Spanje Afbeelding Langs Paradores in Noord en Midden Spanje
Langs Paradores in Noord en Midden Spanje ****
Bestemming: Paradores Rondreis in Spanje - Fly Drive Paradores Rondreis

Langs Paradores in Noord en Midden Spanje

****

plane hotel car


10 Dagen

Deze schitterende autorondreis door het Midden en het Noorden van Spanje begint in Madrid. De reis gaat verder langs het schitterende binnenland van Spanje naar het ruige Noorden, met de mooie badplaatsen en culturele kustplaatsjes.
Vanaf Bilbao rijdt u via Leon door het mooie binnenland, bezaaid met schitterende historische stadjes weer terug naar Madrid. Alle overnachtingen gedurende deze reis zijn gebaseerd in de mooie en sfeervolle Parador Hotels;

Een unieke ervaring, waarbij sfeer, comfort, heerlijk eten en de intense ervaring van uw vakantiebestemming voorop staan. De Paradores zijn niet altijd gevestigd in historische gebouwen. Sommige Paradores zijn opgezet in unieke natuurgebieden, waar u normaal geen hotelaccommodatie kunt vinden. Een ding is zeker: elke Parador is een uniek juweel met een geheel eigen geschiedenis. De Fly Drive Paradores door Midden- en Noord-Spanje is een vakantie ervaring om nooit te vergeten!



Dagprogramma

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen.

Dag 1: Madrid - Sigüenza

Na aankomst op de luchthaven van Madrid en in ontvangstname van uw huurauto rijdt u door een landschap dat is bespikkeld met dorpen waar de tijd heeft stil gestaan, naar Sigüenza. De imposante silhouetten van de versterkte kathedraal en het kasteel steken mooi af tegen de roze en okergeel gekleurde huizen van het stadje.

Dag 2: Sigüenza - Olite

U vertrekt na het ontbijt in noordelijke richting naar Olite. Dit kleine stadje wordt volledig gedomineerd door een middeleeuwse verdedigingsburcht. Tot de 16de eeuw was het de residentie van de koningen van Navarra en daarom kreeg het ook de benaming Koninklijk Paleisa.

Dag 3: Olite - Bilbao - Limpias

Vanaf Olite rijdt u in noordelijke richting naar Bilbao, een schitterende stad met het Guggenheim-museum. In het historische hart van de stad vindt u tal van gezellige bars en restaurantjes waar u de lekkerste tapas kunt proeven. U rijdt verder langs de groene kust van de Golf van Biskaje door de autonome regio Cantabrie naar Lipias.

Dag 4: Limpias - Santillana del Mar

In de voetsporen van de pelgrims rijdt u in westelijke richting naar het middeleeuwse stadje Santillana del Mar dat in haar geheel tot het Werelderfgoed behoort. De oudste kerkelijke gebouwen dateren uit de 12de eeuw. Aan de nauwe straten met kinderkopjes liggen de goudstenen huizen die met familiewapens zijn behangen. Vlakbij kunt u ook nog een bezoek brengen aan het Altamira museum met een replica van de prachtige grotten met schilderingen uit de prehistorie.

Op uw route naar Santillana del Mar passeert u Santander.

Santander is een mondaine badplaats en is tevens de hoofdstad van de regio Cantabrië. Hier onstonden de eerste grote scheepsbouwwerven waardoor de handel tussen Spanje en Zuid-Amerika tot grote bloei kwam. De grandeur van weleer is terug te vinden in de statige herenhuizen die langs de boulevard liggen en op het schiereiland Magdalena waar het voormalig zomerpaleis staat van de koninklijke familie.

Dag 5: Santillana del Mar - León

Vandaag rijdt u door het imposante berglandschap van de Picos de Europa naar León.

Langs de fraaie kustlijn waar leuke vissersplaatsjes langs liggen, doemen in de verte de toppen van het bergmassief Picos de Europa al op. Een teken dat u het Prinsdom van Asturië nadert. Een rit door het majestueuze Picos gebergte voert u naar de basiliek van Covadonga en de hooggelegen gletsjermeren. Een spectaculaire tocht die u zeker niet mag missen! In León kunt u het oude centrum en de mooie kathedraal bezoeken.

Dag 6: León - Valladolid - Tordesillas

Vandaag rijdt u langs de rivieren Duero en Duraton naar Valladolid. De huidige hoofdstad van Castilla y León is de geboorteplaats van vele Spaanse monarchen en is bezaaid met monumenten. Vervolgens rijdt u door naar Tordesillas, een authentiek Middeleeuws stadje.

Dag 7: Tordesillas - Salamanca

Vandaag rijdt u door een prachtig natuurlandschap met pittoreske plaatsjes naar Salamanca.

Als u Salamanca nog niet eerder heeft bezocht, zijn we er zeker van dat u het buitengewoon zult vinden. En mocht u er al geweest zijn, er zijn zoveel schatten te ontdekken, dat u nog lang niet uitgekeken bent. De Parador de Salamanca ligt tegenover de oude wijk op een kleine heuvel op de linkeroever van de rivier de Tormes, die deze prachtige stad passeert. Het interieur is elegant, comfortabel en ruim. Vanuit de grote ramen en openslaande deuren heeft u een uitzonderlijk uitzicht op de historische wijk. Het panoramische uitzicht vanaf het zwembad en de meeste kamers zijn de beste in de stad.


Zoek de kikker (La Rana) op de oudste universiteit van Spanje en bezoek de kathedralen. Sinds 1988 staat het oude centrum van de stad ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Dag 8: Salamanca - Avila - Segovia

Vanaf Salamanca rijdt u naar de steden Avila en Segovia. Avila is een mooie oude stad met een stadsmuur met 88 torens en 9 toegangspoorten. In de middag komt u aan in Segovia met haar ommuurde binnenstad en vele Romeinse en middeleeuwse monumenten als het Aquaduct van Trajanus en de kathedraal La Dama de las Catedrales.

Dag 9: Segovia-Madrid

Madrid is een boeiende stad met schitterende musea, statige boulevards, prachtige pleinen, imposante gebouwen en paleizen. In de gezellige volkswijken met leuke straatjes vol traditionele tavernes en typische winkeltjes maakt u kennis met het dagelijkse leven van de Madrilenos. In de grote overdekte markthal liggen de Spaanse gastronomische producten aantrekkelijk uitgestald. Maar in de avond komt Madrid pas echt tot leven en stromen de straten, terrassen en bars helemaal vol.

Dag 10: Madrid - Amsterdam

U rijdt terug naar de luchthaven van Madrid, waarna u uw huurauto inlevert en terug reist naar Nederland.



Hotels

Het Arabische fort is gebouwd in de 5e eeuw en werd versterkt door de Moren in 712. In 1123 werd het kasteel ingenomen door Fernando I El Cid en werd het omgebouwd tot een paleis voor Bisschoppen. Vele koningen en kardinalen bewoonden het kasteel. Eind 1800 stond het kasteel leeg waarna het in 1964 gerestaureerd werd totdat de parador in 1976 werd geopend.Parador de Siguenza valt op door de uiterst karakteristieke sfeer in deze eeuwenoude parador. De vele historische elementen in het interieur en de vertrekken geven het gevoel alsof de tijd is stil blijven staan. De schitterende details maken van de parador een plaatje.

Deze Middeleeuwse Parador kenmerkt zich door historische elementen die door het gehele gebouw te vinden zijn. De karakteristieke kamers ademen één en al geschiedenis uit, u zult zich verbazen over alle pracht. De Parador ligt in een vleugel van het middeleeuwse kasteel, vlakbij de Pyreneeën in het stadje Olite. De oudste kerken zijn de romaanse San Pedro uit de 12e eeuw en de gotische Santa Maria uit de 13e eeuw. Van de San Pedro is alleen de façade nog origineel. De rest is in de 18e eeuw herbouwd.Het kasteel is gebouwd door Koning Carlos III van Navarra in het begin van de 15e eeuw en het was zijn zomerverblijf tot zijn dood in 1425. Later beheerde zijn kleinzoon, de prins van Viana het kasteel. Het heeft een echt middeleeuws uiterlijk met zijn stevige torens en kantelen. Gedurende de oorlogen van Napoleon leed het kasteel erg onder de aanvallen en 100 jaar geleden is het in zijn oude glorie hersteld. De Parador bezet één vleugel van het kasteel dat is benoemd tot Nationaal Monument door de overheid.


Parador de León behoort tot de meest luxueuze van Spanje. Deze grootschalige Parador is gebouwd in de 16e eeuw in de typisch Spaanse Renaissancestijl met barokke elementen. De Parador is gevestigd in één van de mooiste Renaissance gebouwen van Spanje en laat zich dan ook slechts in superlatieven beschrijven. Het voormalige klooster San Marcos werd gesticht in de 12e eeuw door koning Alfonso VI. Het was een belangrijke overnachtingsplaats voor pelgrims op hun tocht naar het bedevaartsoord Santiago de Compostella. Later werd dit gebouw het hoofdkwartier van de Orde van Sint Jacobus waarvan de soldaten bescherming verschaften aan de pelgrims. Het originele gebouw werd vernield in de 16e eeuw en de constructie van de huidige Parador werd in 1515 voltooid. Verschillende kunstenaars hebben in hout en steen prachtige werken gemaakt, die bijdragen aan de historische sfeer van het gebouw. De kapel en de kapittelzaal zijn nog in de oude stijl.
De stad is vooral bekend door het Verdrag van Tordesillas op 7 juni 1494, waarbij Spanje en Portugal de Nieuwe Wereld onder elkaar verdeelden Het belangrijkste gebouw van deze interessante stad is het koninklijk klooster van Santa Clara. Het gebouw, dat in 1931 tot cultureel monument is benoemd, is in 1350 gebouwd door Alfonso XI en daarna verbouwd door zijn zoon Peter I de Wrede. De merkwaardigste voorwerpen die men in dit grote complex aantreft zijn het draagbare altaarstuk en het klavecimbel van koningin Johanna de Waanzinnige. De kerk Santa Maria was oorspronkelijk gotisch, maar is in de 16e eeuw verbouwd in de stijl van het El Escorial in Madrid.Deze Parador is gelegen in het historisch Castiliaanse stadje Tordesillas, een belangrijk kruispunt van wegen sinds de tijd van de Romeinen en waar de schoonheid van de natuur nog in volle glorie te vinden is. Rondom de stad ligt een historisch interessante streek met plaatsen als Uruena en Toro en een wijnroute. Op 17 km afstand ligt een golfbaan. In de omgeving kunt u mooie wandelingen maken.


Deze Parador ligt aan de linkeroever van de rivier de Tormes, op een heuvel tegenover het monumentale centrum van de stad Salamanca. Op 20 km afstand ligt een golfbaan. De afstand naar de luchthaven bedraagt ca 14 km.In de 3e eeuw voor Chr. heeft Hannibal de stad belegerd en ingenomen. In de tijd van de Romeinen was het belangrijk omdat het op de zilverroute lag. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De plaatselijke VVV heeft een stadswandeling uitgezet. Wanneer u die volgt, komt u langs alle architectonische, culturele en religieuze hoogtepunten van de stad, zoals de Plaza Mayor, de twee kathedralen, de universiteit, het klooster Las Escuelas Menores, het Convento de las Dueñas, klooster en kerk van San Estebán, het Monterrey paleis, Casa de las Conchas (huis versierd met schelpen) en het studentenplein de Anaya. De universiteit is één van de oudste van Europa (met Bologna, Parijs en Oxford). Op het plein voor de universiteit, in het witte huis op de hoek, heeft de hertog van Alva gewoond.


Deze unieke parador is een voormalig paleis op slechts 11 km afstand van Segovia, een wereld erfgoed in het hartje van Sierra de Guadarrama. Het restaurant van de Parador heet Judiones de la Granja en is ingericht in lokale, Castiliaanse stijl.de nieuwe parador van la Granja (geopend in 2007) is een vaste stek van de rijke architect van Real Sitio.De parador van La Granja bestaat uit twee gebouwen. Het eerste gebouw is het hotel, waar de kamers zich bevinden, genaamd de Casa de los Infantes oftewel het Kinderhuis dat in de 18e eeuw gebouwd is in opdracht van Carlos III . Dit gebouw heeft hij gemaakt voor prinses Gabrielle en Antonio.Het tweede gebouw is de Cuartel general de la Guardia de Corps. Hier is het moderne conferentie gedeelte gevestigd. Deze exclusieve locatie heeft 17 conferentiezalen met verschillende capaciteiten.


Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten Amsterdam - Madrid v.v. per KLM Royal Dutch Airlines
  • Luchthavenbelasting
  • 9 overnachtingen in de genoemde Parador hotels
  • Verzorging: Logies en ontbijt
  • All-in Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie
Dag tot dag
Dag 1: Madrid - Siguenza
Dag 2: Siguenza - Olite
Dag 3: Olite - Bilbao - Limpias
Dag 4: Limpias - Santillana del Mar
Dag 5: Santillana del Mar - Leon
Dag 6: Leon - Valladolid - Tordesillas
Dag 7: Tordesillas - Salamanca
Dag 8: Salamanca - Avila - Segovia
Dag 9: Segovia-Madrid
Dag 10: Madrid - Amsterdam

Beschikbaarheid
Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Langs Paradores in Noord en Midden Spanje 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail